martes, 27 de agosto de 2019

L'EMPRESA DEL SEGLE XXI

Aquest blog, pertanyent al diari Llevant, és obra de David Carrascosa, expert en Direcció i gestió executiva de l'empresa, qui escriu sobre temes relacionats amb l'empresa, el màrqueting, les vendes i la tecnologia. Aborda a més altres matèries com la publicitat o la comunicació.

T'animem que ho visites en el següent enllaç: 


miércoles, 21 de agosto de 2019

ESCAPE ROOM PER A EMPRENDEDORS

Si vols impulsar el teu negoci però no saps per on començar, si tens una idea però no saps com pasar-la a projecte o si no coneixes els passos que has de seguir per crear el teu propi negoci, t'animem que proves amb un escape room amb Mcempreses.

L'Escape Room Educatiu per a emprendedors està dissenyat per donar resposta a totes les incerteses i inseguretats sobre la creació d'un negoci. Resolent els reptes i els enigmes que s'han de desxifrar coneixeràs de forma pràctica com convertir una idea de negoci a projecte, i de projecte a empresa. 

Dóna les Claus per poder emprendre d'una forma molt pràctica. L'escape et permetrà aprende un conjunt d'actituds, habilitats i destreses per aconseguir l'èxit en qualsevol projecte empresarial.

Per a més informació, consulta el següent enllaç: 


https://mcempreses.com/escape-room-per-a-emprenedors/



MÉTODE CANVAS

Has sentit parlar del mètode CANVAS?

El Model CANVAS és una eina per a definir i crear models de negoci innovadors que simplifica quatre grans àrees: clients, oferta, infraestructura i viabilitat económica en un requadre amb nou divisions.
En el segúent enllaç, pots trobar més información sobre com posar-lo en pràctica:

https://marketingpertu.com/coneixeu-el-metode-canvas/



MATRIU DAFO

L'anàlisi DAFO és un mètode de planificació estratégica per a avaluar les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats d'un projecte. Consisteix en una anàlisi que diferencia entre els factors interns (fortaleces i debilitats) d'una organització i els factors externs d'aquesta (oportunitats i amenaces).
Si vols saber més, consulta en documents la informació relacionada.


ANÀLISI CAME

L'anàlisi CAME t'ajudarà a definir les linies estratègiques d'acció aportant-te multitud d'idees per a definir les accions especifiques que integraràs en el teu pla.
És una eina molt pràctica que canalitza i assenta els resultats del DAFO transformant-lo en linies clares d'acció.
CAME es compon de les sigles: 

- Corregir les febleses detectades en el DAFO
- Afrontar les possibles amenaces
- Mantindre les fortaleces
- Explotar les oportunitats.

domingo, 18 de agosto de 2019

PORTAL DEL EMPRENEDOR

Un dels objectius prioritaris de la Generalitat és promoure la iniciativa empresarial i la creació d'ocupació a través dels emprenedors i de les microempreses i les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.
Emprenedors.gva es la plataforma que la Generalitat posa a disposició de les persones que volen emprendre, en la qual s'agrupa tota la informació que els puga ser útil per a desenrotllar i posar en marxa la seua idea de negoci i el seu projecte empresarial.


Açí teniu el enllaç: http://www.emprendedores.gva.es/va/

IVACE Institut valencià de competitivitat empresarial


Els Centres Europeus d'Empreses Innovadores (CEEI) de la Comunitat Valenciana tenen per finalitat donar suport i facilitats a la creació de noves empreses o línies diversificadores d'empreses ja existents que aporten una activitat innovadora a la zona en què estan instal·lades.

Els CEEI estan configurats com a associacions sense ànim de lucre, amb participació d'organismes de l'administració autonòmica i local i també de diverses entitats econòmiques, financeres, empresarials i socials.

Els eixos principals sobre els quals es vertebra l'activitat dels CEEI de la Comunitat Valenciana són: dinamitzar els recursos locals per a estimular i afavorir la creació i el desenvolupament d'empreses innovadores, i promoure la innovació com a factor estratègic amb l'objectiu de contribuir a la modernització del teixit empresarial valencià.

La xarxa de CEEI de la Comunitat Valenciana està integrada per tres CEEI situats a Castelló de la Plana, Elx i València, els quals al seu torn estan associats a la xarxa espanyola ANCES (Associació Nacional de CEEI Espanyols) i a la xarxa europea EBN (European Business and Innovation Centres Network). 
www.ivace.es

sábado, 17 de agosto de 2019

Entrevista a la jove emprenedora Miriam Rueda

Miriam Rueda va participar en les Jornades fetes a Barcelona “Somos Talento” organitzades per RTVE. Rueda dona alguns consells pels joves emprenedors i explica la seva experiència que l’ha portat a ser reconeguda per la revista Forbes com una persona rellevant en el sector de la indústria internacional.

PROJECTE KITCAIXA



Des de l'Obra Social "la Caixa", a través d'eduCaixa, impulsem l'excel•lència en l'educació amb iniciatives innovadores i dinàmiques que siguin de valor per a alumnes i professors. Un bon exemple n'és KitCaixa Joves Emprenedors, una proposta educativa que té l'objectiu de despertar habilitats emprenedores en els alumnes, tot promovent-ne el creixement personal i potenciant-ne la capacitat d'iniciativa.
Aquest projecte, KitCaixa, consisteix en un seguit de materials que es poden utilitzar a les escoles perquè els nois i noies entenguin en què consisteix ser emprenedor, hi perdin la por i s'atreveixin ells mateixos a ser-ho. No és un programa que s'hagi d'estudiar, sinó que és un programa en el que han de fer i aprenen fent. Està totalment orientat a aprendre des de la resolució d'un problema. I creiem, per tant, que la motivació és el realisme.
En lloc d'explicar què és una empresa, d'explicar la teoria del que és un emprenedor, el que fa és donar instruments, eines, perquè un equip de nois i noies pugui mirar al seu voltant per descobrir un problema i convertir-lo en una oportunitat.

QUÈ SON LES PAE??

Són punts d'atenció al emprendedor que s'encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, l'inici efectiu de la seua activitat i el seu desenvolupament, mitjançant la prestació de serveis d'informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i recolzament a la financiació empresarial.
Hi ha tres punts PAE a la Comunitat Valenciana. Açí teniu l'enllaç per a les vostres consultes.

SISTEMA CIRCE


Coneixes el sistema CIRCE de creació telemàtica d'empreses? És molt senzill!!

L'emprenedor haurà de emplenar el Document Únic Electrònic (DUE) que inclou un munt de formularis i de forma automàtica, realitza tots els tràmits per a constituir l'empresa en no més de 78 hores.